Her kommer oppskriften:
2 dl Sukker
1 dl Sirup
1/2 ss Vaniljesukker
1 ss sm. Smør
3 dl Kremfløte
Alt blandes i en steikepanne. Kok opp, og la det koke på middels varme, ( litt mer enn bare småkoking) til det blir "mørke-oransje og seigt. ( Sirup-konsistens)
Glemmer alltid å sjekke hvor lang tid det tar, men tror det er rundt en halvtime - tre kvarter.
Tilslutt helles massen oppå bakepapir, og når det er nesten stivt, lager du ruter med f.eks en pizza-skjærer
You`re Welcome !
ååå, det der ska eg prøve!!! Sa faktisk t magnar idag at vi sku lagd litt julesnop....
SvarSlettMen i kveld bakte vi faktisk julekaker; ingefærstenger og havreflarn.. mmm..
Prøvde og lage, den vart litt brunere enn din. :)
SvarSlettTakk for tipset!
SvarSlettGjett om jeg skal lage det! :D
æææsj så ekkelt minne meg om spy!!!, kødda, de så skikkelig gode ut altså, eg skal laga dei te mamma og pappa i julegave,pluss to forskjellige variantar sjokolade hjerter, drops og karamell med skokolade trekk... mmmmm.... driit godt ;)
SvarSlettKor mange karameller blir dette, cirka? Skal gi vekk masse julegodter i gåver til 11 personar, så treng ein del ;)
SvarSlettDette er oppskrift til en langpanne... spørs hvor store ruter du lager :)
SvarSlettLyst til å prøve, og gi bort :)
SvarSlettHvordan tykkelse ble det på de i langpannen?
En halv cm ca.. Hvis du vil ha de tykkere så kan du jo lage de i en sånn mindre langpanne, eller i noen brødformer, el lignende.. ;)
SvarSlettMin feil... Jeg husker feil.. Jeg lagde de nå i kveld,og det rekker til en halv langpanne ca.. Og ca smørbukk-tykkelse ;)
SvarSlettTakk for oppskriften. Ble noen fine julegaver :-D
SvarSlett